Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusunu gidermek için ne yapmalıyım?
Ağız kokusunun birçok sebebi olabilir peki ama ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu önlemek veya azaltmak için evde yapabileceğiniz bir takım uygulamalar vardır. Bunları ise şöyle sıralayabiliriz:
· Yemeklerden hemen sonra diş fırçalamak: Mümkünse günde en az 2 kez florür içeren, anti bakteriyel özelliklere sahip bir diş macunu kullanarak dişlerinizi fırçalamanız kötü kokuları belli oranda azaltacaktır.
· Diş ipi kullanmak: Günde en az bir kez doğru diş ipi kullanmak, yemek parçacıkları ve plakları dişinizden uzaklaştırarak kötü nefesi sizden bir nebzede olsa uzak tutacaktır.
· Dili fırçalamak: Dilde tıpkı dişler gibi bakteri barındırır, bu yüzden dilde dikkatlice ve nazikçe fırçalanmalıdır. Özellikle sigara kullananlar ve ağız kurulu yaşayanlar buna daha çok özen göstermelidir.
· Ağız kuruluğundan kaçınmak: Ağzınızı sürekli nemli tutmak; bunun içinde tütün ürünlerinden uzak durup, bol su tüketmeniz gerekmektedir.
· Diyeti düzenlemek: Ağız kokusuna neden olabilecek sarımsak ve soğan gibi yiyeceklerden kaçınmak ve bunun yanı sıra çok şekerli yiyecekler de ağız kokusuna sebep olduğundan bunlardan da kaçınmak gerekmektedir.
· Düzenli diş muayeneleri yaptırmak: diş hekimine yılda iki kez yaptırdığınız diş muayeleri veya takma diş temizliği de ağız kokunuzun anlaşılmasına ve azalmasına yardımcı olacaktır.
Ağız kokusu nasıl yok edilir?
Ağız kokusunu yok etmek için; kimyasal, mekanik ve doğal yöntemlere başvurulabilir
Mekanik yöntemler: Açlıktan veya sabahları oluşan ağız kokusunda etkili olabilecek diş ipi ile temizleme, diş ve diş etini düzenli fırçalama gibi yöntemlerdir.
Kimyasal yöntemler: Kimyasal ürünler çoğu zaman geçici bir çözüm oluştururken içindeki bazı maddelerden dolayı da sağlığa zararlıdır. Örneğin; ağız gargaralarında bulunan alkol ağızdaki kötü bakterilerle birlikte iyi bakterileri de öldürür. Bu yüzden çok fazla önerilmeyen yöntemler arasındadır
Doğal yöntemler: Probiyotikler, su, yoğurt, tarçın, elma, siyah ve yeşil çay, maydanoz, aloe vera, rezene ve karanfil tohumları gibi doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.
Ağız kokusu normal midir?
Genellikle ağız kokusu %85 oranında ağız hijyeni ve bakımıyla alakalıdır. Kalan yüzdelik kısımda ise başta kulak-burun-boğaz olmak üzere, sindirim sistemi hastalıkları, metabolik bozukluklar ve akciğer rahatsızlıları gibi vücudumuzda pek çok sistemi ilgilendiren birçok sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bu yüzden ağız kokusu tek
bir neden bağlanmaz ve geniş bir inceleme gerektirebilir. Sabah yaşanan ağız kokuları hepimizde olabilir, bunun sebebi ise gece boyunca azalan tükürük salgısıdır. Ağız kokusunun %80’i ise dilin yüzeyindeki bakterilerden kaynaklanmaktadır.
Ağız kokusunun nedenleri
· Tütün ürünleri
· Gıdalar
· Yetersiz diş bakımı
· İlaçlar
· Ağız kuruluğu
· Ağızdaki enfeksiyonlar
· Diğer tıbbı sebepler
Güzel tavsiyeler. Deneyeceğim mutlaka