Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ek Gelir

Blog Yazarak Para Kazanmak İster misiniz?

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak para kazanmak birçok kişi tarafından araştırılan bir konudur. Peki, blog yazarak para kazanmak mümkün müdür? Bu soruya evet yanıtınızı verebiliriz. Ancak blog yazarak para kazanmak için çok büyük bir sabır ve emeğe gereksinim vardır. Eğer ki çabuk sıkılan biriyseniz bu işe hiç başlamayın.

Blog yazarak nasıl para kazanılır?

Blog yazarak para kazanmak sanılanın aksine kolay değildir. Ancak doğru adımlarla bu işten para kazanmak mümkündür.

Öncelikle blog yazacağınız konuyu belirlemeli, kendinize bir gelir hedefi belirlemeli ve blog dünyasındaki bazı kavramları öğrenmelisiniz. Aksi taktirde blog sitenizi ayakta tutabilmek için cebinizden para bile harcayabilirsiniz. Bu da sizin şevkinizi kırar ve blog yazma işini bırakmanıza neden olur.

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Bu işe girmeden önce blog sitelerinin nasıl para kazandığını iyi bilmeniz gerekir. Blog sitelerinin en büyük gelir kaynağı reklamlardır. Dolayısı ile sitenizi ziyaret eden kişilere gösterdiğiniz reklamlardan, gösterim sayısına veya tıklanma sayısına bağlı olarak gelir elde edebilirsiniz. Reklam haricinde bir de satış ortaklığı ile gelir elde etmeniz de mümkündür.

Reklam Türleri Nelerdir?

Tıklama Başına Ücret Ödeyen Reklamlar

Bunun için öncelikle Google Adsense programına üye olmanız gerekmektedir. Daha sonra site ziyaretçilerinizin tıkladığı reklamlar üzerinden para kazanabilirsiniz. Reklamlara tıklama başına ödene ücret 1 kuruşla yüzlerce lira arasında değişkenlik göstermektedir.

Gösterim Başına Ücret Ödeyen Reklamlar

Bu tür reklamlarda sitenizde reklamların gösterim sayısına göre ödem alırsınız. Bunun için Admatic firmasını örnek verebiliriz. Bu tür reklamlarda önemli olan sitenizin ziyaretçi trafiğinin fazla olmasıdır.

Süreli Reklamlar

Bazı site sahipleri ya da firmalar sitenize reklam vermek isteyebilirler. Bunların banner reklamlarını sitenizde yayınlayarak gelir elde edebilirsiniz. Bu tür reklamlarda ücreti karşılıklı anlaşma işle belirlersiniz. Site sahiplerinin ya da firmaların sitenize bu tür reklam vermesi sitenizin ziyaretçi trafiğinin yoğunluğu ile doğru orantılıdır. Sitenize ziyaretçi gelmiyorsa veya ziyaretçi sayısı düşükse bu firmalar reklam vermezler.

Tanıtım Yazıları

Bazı siteler ya da firmalardan sitenize tanıtım yazıları alabilirsiniz. Bu yazılar blogunuzun konusu ile ilgili olabilir ya da farklı konularda da olabilir. Bu durumda da yine ücret karşılıklı anlaşma ile belirlenir.

Blog Nasıl Açılır?

Blog açmak için öncelikle bir alan adı (domain)belirlemelisiniz. Bunun dükkanınızın ismi gibi düşünebilirsiniz. Bunun için birçok firma bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birinden bu alan adınızı alabilirsiniz.

Alan adınızı belirleyip satın aldıktan sonra sıra dükkânınızı kiralamaya gelir. Bunun için yine bu şirketlerden bir barınma alanı yani hosting almalısınız. Blog yazmaya yeni başlıyorsanız bunun için başlangıç paketleri yeterlidir.

Blog sitesi açmak için gerekenler

Alan adınızı aldınız, hostinginizi de aldınız. Sıra geldi sitenizi oluşturmaya. Bu sizin gözünüzü korkutmasın. Dünyadaki web sitelerinin % 33’ünün alt yapısını oluşturan WorPress ile sitenizi çok kısa bir sürede kurabilirsiniz. Herhangi bir şekilde yazılım ve kodlama bilgisine ihtiyacınız yoktur. WordPress.org‘dan binlerce ücretli ve ücretsiz temaları içinden istediğinizi seçebilirsiniz. Aldığınız Hosting paket üzerinden WordPress kurulumunu çok kısa bir sürede otomatik olarak yaptırabilirsiniz. Bu işlem yaklaşık olarak 2 dakika sürmektedir. Blog sitenizi kurduğunuza göre sıra blogunuz için içerik üretmeye yani yazı yazmaya geldi.

Blog Konusu Nasıl Seçilir?

Blogunuzu oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli konu blog konusudur. Blog konusu oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler bulunmaktadır.

  • Üzerinde bilgi sahibi olduğunuz ya da öğrenmek istediğiniz bir konu olmalıdır,
  • İnternet üzerinde çok aranan bir konu olmalıdır,
  • Blog konusunun reklam değeri yüksek olmalıdır,
  • Bu konuda daha önce açılmış blog sayısı az olmalıdır.

Blog konunuzu seçerken öncelikle sizin konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Bununla birlikte araştırıp öğrenmek istediğiniz bir konu da olabilir. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olursanız, sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Aksi taktirde sitenize ziyaretçi gelmeyecek ya da gelenler hemen çıkacaktır. Bu tarz siteler de Google tarafından sevilmeyen sitelerdir.

İnternet üzerinde insanların çok fazla arama yaptığı bir konu olmalıdır. İnsanlar bir konu hakkında arama yaparken en doğru bilgileri alabileceği sitelerde daha uzun süre kalırlar. Bu da sitenize gelecek olan ziyaretçi sayısını arttıracaktır.

Blog konusu olarak seçtiğiniz konuda sizden önce açılmış blog sayısı az olmalıdır. Bunu öğrenmek için Google anahtar kelime planlayıcı kullanılabilir. Blog konunuzla ilgili kelimeleri bu uygulamada aratarak aylık arama sayısını görebilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz konu, kelimeyi arattığınızda en yüksek arama sayısına sahip olandan ziyade daha az arama sayınsa sahip olan kelimeyi kullanmalısınız. Bu sayede daha az rakiple baş etmek zorunda kalırsınız.

Belirleyeceğiniz blog konunuz reklam değeri yüksek bir konu olmalıdır. Ziyaretçilerinizin size para kazandırabilmesi için reklamlara tıklayıp siteden ayrılması gerekir. Ziyaretçilerinizin tıkladığı reklamlar 2-3 kuruş değerinde ise bu size çok para kazandırmaz.

Blog İçeriği Nasıl Oluşturulmalıdır?

İnsanlar merak ettikleri bir konuyu arama motorlarında aratırlar. Arama sonuçlarında en fazla maksimum faydayı sağladıkları sitelerde uzun süre kalırlar. En fazla kullanılan Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında üst sıralarda yer almak için Blog içeriği en önemli kriterdir.

Blog içeriği oluştururken yazınızın en az 300 kelime olması gerekir. Ancak daha uzun yazılar ziyaretçilerinizin sitenizde uzun süre kalması için daha önemlidir. 1000 kelimelik içeriklerin okunma süresi 2-3 dakika sürmekteyken 300 kelimelik bir içerik çok daha kısa bir süre içerisinde okunur. Bu da ziyaretçinizin sitenizden hemen çıkma oranını yükseltir. Arama motorları siteleri puanlandırırken, ziyaretçinin sitede kalma süresine göre puanlama yaparlar. Dolayısı ile ziyaretçinin sitede uzun süre kalması için uzun içerikler üretilmelidir.

Tabi burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, yazıyı uzun yazacağım diye kelime tekrarları ya da anlamsız cümleler kullanılmamalıdır. Arama motoru botları bunu tespit eder. Ayrıca kullanıcı açısından bir fayda sağlamayan içerikler okunmayacağı için ziyaretçiler siteden hemen çıkar.

Kelime sayısının yanı sıra kullandığınız anahtar kelimeler de çok önemlidir. Kullanıcıların arama yaptığı kelimeler anahtar kelimelerdir. Bu kelimelerin yazı içerisinde uygun oranda kullanılması gerekir.

Satış Ortaklığı Yaparak Para Kazanmak

Blog yazarak para kazanma yollarından biri olan satış ortaklığı, tek bir konuyu hedef alan ve bireysel girişim için en uygun para kazanma yöntemidir. Bu yöntemi kullanmak için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmek gerekir.

Bunun için öncelikle talep gören, rekabetin düşük olduğu ve para kazanma fırsatı veren bir sektör bulmanız ve blog içeriğinizi buna göre hazırlamanız gerekir. Buna sektörde niş pazar belirlemek denir.

Burada amacınız talep gören bu sektöre odaklanarak pazarı iyice daraltmak olmalıdır. Bu sayede rekabeti minimum seviyeye indirmiş olursunuz.

Niş pazarı bulduktan sonra bu pazar için doğru stratejileri kullanarak bir blog oluşturmalısınız. Rekabetin düşük olduğu, talebin yoğun olduğu, satış ortaklığı yapılacak binlerce ürünün olduğu ve konunun belli olduğu bu alan, blog yazarak para kazanmak için büyük bir fırsattır.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu pazara ilk girecekler arasında olmanızdır. Rakibin az olduğu ortamda rekabette düşük olur. Blog yazarlığı ile satış ortaklığı birlikte kullanıldığında internetten kolaylıkla para kazanabilirsiniz.

Blog Yazarak Para Kazandıran Siteler

Bionluk.com

Bionluk.com içinde belli bir yeteneğe sahip olan kişilerin para karşılığı iş yaptıkları bir sitedir. Para kazanma siteleri arasında yer alan bu siteyle sizler de yeteneklerinizi kolayca pazarlayabilirsiniz. Eğer yazı yazarak para kazanmak isterseniz, burada birçok işletmeden iş alabilirsiniz. Buna biraz da havuz sistemi denilebilir.

Fiverr.com

Fiverr.com özellikle İngilizce bilenlerin dünyanın her yerine yazı yazarak satış yapabileceği bir freelancer topluluğu. Burada blog yazıları yazarak ya da bazı yazıları çevirerek kazanç elde etmeniz mümkün. Sadece yazı yazarak değil fotoğrafçılık, çeviri, grafik dizayn gibi birçok alanda hizmetler sunabilirsiniz. Yeteneklerinize göre para kazanabileceğiniz fiverr sayesinde yazı yazarak gelir elde etmek sandığınızdan daha kolay.

Makale.net

Makale platformu olan makale.net ile ajanslardan yada müşterilerden gelen makale siparişlerini değerlendirerek yazı yazabilir ve ek gelir elde edebilirsiniz.

Supericerik.com

Sıkça kullandığım bir platform supericerik.com‘da makale.net’e benzer altyapısı ile aynı hizmeti vermektedir. Eğer işinizi iyi yapıyor ve tekrar tekrar kontrole ihtiyaç duyulmadan güzel bir yazı çıkarıyorsanız bu siteye bir göz atın.

İçerik.net

İcerik.net alanında uzman içerik yazarları ile içerik ihtiyacı olan alıcıları buluşturan online bir pazaryeridir. Alıcılar icerik.net üzerinden içerik ihtiyaçlarını güvenli ve hızlı bir şekilde temin edebilir, satıcılar ise içerik üreterek kazanç sağlayabilir. 

İçerikBulutu.com

Blog yazarak para kazanmak siteleri arasında güvenilir ve Türkiye’deki bir çok ajansın kullandığı icerikbulutu.com platformunda freelancer olarak içerik yazabilir ve kendinize bir marka değeri oluşturduktan sonra çok daha ciddi işler alabilirsiniz.

Bilge Kadın

Bilgekadin.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup Moda, Sağlık, Pratik Bilgiler ve Yemek Tarifleri hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan moda sitesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu