Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diğer

Çocuklar İçin Eğitici Oyuncaklar

Çocukların gelişiminde oyunun yeri ve önemi büyüktür. Çocuklar birçok şeyi oynadıkça öğrenir. Bu yüzden çocuklara oyuncak alırken oyuncakların eğitici olmasına dikkat etmelisiniz.

Çocuklar eğitici oyuncaklar ile oynarken hem eğlenip streslerini ve üzerindeki enerjileri atarlar hem de birçok yeni şey öğrenirler. Oyuncaklar çocukların çok yönlü gelişimlerine destek olur. Kutular, bisiklet, pazılar, küpler ve el arabaları çocukların fiziksel ve kas gelişimine yardımcı olurlar. Su içinde oynan oyunlar, kumda kullanılan oyun aletleri, sabunlu suda yapılan köpükler ve oyun hamurları çocukların 5 duyu organının gelişmesini sağlar.

Zeka Geliştirici Oyuncaklar
Zeka Geliştirici Oyuncaklar

Bebek giydirme ve çıkarma oyunları, araba, kamyon ve kitaplar çocukların hayal kurmasını ve sosyal gelişimine katkı sağlar. Boya kalemleri, boyama araç gereçleri, kitaplar, kâğıtlar, makaslar ve kilden hamurlar çocukları yaratıcılığa teşvik eder.

Çocuklar İçin Eğitici Oyuncaklar

Çocuklar için eğitici oyuncaklar seçerken eğitici olduğu kadar sağlıklı olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu yüzden plastik ve kimyasal içerikli oyuncaklardan çocuklarınızı uzak tutmalısınız. Seçtiğiniz oyuncağın çocuğunuzun cinsiyetine, yaşına, gelişim özelliklerine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Kitap okuma alışkanlığını da çocuklarınıza küçük yaşlardan itibaren aşılamalısınız. Çocuklarınız için eğitici oyuncak olarak şu oyuncakları alabilirsiniz:

Ahşap Zeka Geliştici Oyuncaklar

Ahşap Zeka Geliştirici Oyuncaklar - Çocuklar İçin Eğitici ve Öğretici Oyuncaklar
Ahşap Zeka Geliştirici Oyuncaklar – Çocuklar İçin Eğitici ve Öğretici Oyuncaklar

Ahşap oyuncaklar sağlıklı ve eğiticidir. Ahşap oyuncaklar çocukların yaratıcılığını geliştirirken eğlenerek öğrenmelerini sağlar. Ahşap oyuncak ve tahtalarla çocuklar birçok yaratıcı oyunlar türetebilirler. Ahşap oyuncaklar çocuklarda ağaç sevgisinin gelişmesini sağlar. Ağacın özünü ve doğasını daha iyi anlar. Çevre ile ilgili birçok mesajlar çocuklara ahşap oyuncaklarla verilebilir.

Puzzle

Puzzle çocuklarda dikkat eksikliği ve odaklanma gibi sorunları çözer. Çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlar. Eğitici olan puzzle çocukların bilişsel becerilerini ve hayal dünyasını geliştirir.

Bul ve Tak Oyuncakları

Çocukların el becerilerini geliştiren bul ve tak oyuncakları çocukların zekâ gelişimine de katkı sağlar. Uzmanlar özellikle 3 yaş çocuklarına bu tip oyuncaklar alınmasını tavsiye etmektedir. Bu oyuncaklarla çocuklar çeşitli nesneler için uygun olan boşlukları algılar ve nesneleri yerine yerleştirmeyi öğrenir. Çocukların ayırt etme ve algı yetenekleri gelişir. Üzerinde çeşitli geometrik şekillerin yer aldığı oyuncaklar çocuklarda şekil bilgisi ve algılama becerisini geliştirir. Şekilleri ayırt etme ve şekil oluşturma becerileri artar. Her yeni şekil, görüntü ve doku çocukların algılama becerisini geliştirir. Bul ve tak oyunları ile çocuklar 3 yaşından sonra tanıştırılmalıdır. 3 yaş öncesi çocuklar için uygun değildir.

Müzikli Oyuncaklar

Müzik ruhun gıdasıdır. Çocukların da bu gıdaya ihtiyacı vardır. Müzik çocukları yaratıcılığa teşvik eder. Çocuklara disiplin ve özgüven kazandırır. Bu yüzden çocuklara mümkün olduğunca küçük yaşlarda müzik aleti ile tanıştırmak gerekir. Müzikli oyuncaklar çocukların sesleri ayırt etmesini sağlar. Çocuklarda müzik kulağının oluşmasını sağlar. Çocukların müziğe ve sanata olan ilgisi artar. Çocuklar müzikle rahatlar. İçindeki sıkıntılardan ve stresten müzikle kurtulur. Müzik çocukların kendine güven duymasını sağlar. Çocuğun sosyalleşmesini ve kendini ifade etme becerisini arttırır. Müzik çocukların toplum içinde rahat hareket etmesini sağlar. Çocukların topluluk önünde konuşma korkusunu aşmasına yardımcı olur.

Legolar

Legolar çocukların hayal dünyasına hitap eder. Birleştirme, analiz etme, değerlendirme, problem çözme gibi beceriler Legolar ile gelişir. Çocukların küçük parmak kasları gelişir. Yeni ve özgün tasarım oluşturma becerisi Legolar ile gelişir. Legolar çocuklarda boşluk doldurma, yeni ürün oluşturma, yönergeleri takip etme, renkleri öğrenme, sorgulama gibi beceriler kazandırır.

Yazı Tahtası

Yazı tahtaları özellikle okulöncesi dönem çocukları için ideal bir oyuncaktır. Çocukların ince motor becerileri yazı tahtası ile gelişir. Yazı tahtasında çocuklar çizim yapabilir. Harf ve rakamları tanıyabilir. Harf ve rakamlar ile oyunlar oynayabilir. Özgün ve yeni tasarımlar ve fikirler üretir.

Boyama Kitapları

Çocukların en sevdiği oyuncakların başında boyama kitapları gelir. Çocuklar için eğlenceli bir aktivitedir. Taşırmadan içerik boyama ile çocukların ince motor becerileri gelişir. Boyama kitapları ile yeni ve özgün tasarımlar yapabilirler. Çocuklar keyifli vakit geçirirken odaklanma sorunlarını boyama kitapları ile aşabilirler. Özellikle çocukların el ve göz koordinasyonunun gelişmesinde boyama kitapları önemli bir yer tutar. Boyama kitapları çocukların sağ ve sol beyinlerinin aynı anda çalışmasını sağlar. Çocuğun hayal dünyasına hitap edecek boyama kitapları çocuğun yaşına ve seviyesine uygun olmasına dikkat etmelisiniz.

Oyun Hamurları

Çocuklara okul öncesi dönemden itibaren mutlaka oyun hamuru almalısınız. Oyun hamuru alırken işin ucuzuna kaçıp kalitesiz ve sağlıksız oyun hamurlarından uzak durun. Oyun hamurları çocukların el becerilerini geliştirir. Çocukların el kaslarının güçlenmesini sağlar. Oyun hamurunu evde kendinizin yapması en sağlıklı olanıdır. Oyun hamurları çocuklara güzel bir oyun seçeneği sunar. Un ve su ile doğal oyun hamuru yaparak çocukların basit oyunlar oynamasını sağlayabilirsiniz. Kimyasal içerikli oyun hamurlarından çocuklarınızı uzak tutun. Oyun hamurunda yoğurma, sıkma, şekil verme ve parçalama hareketleri çocukların küçük kaslarını geliştir. Çocukların el becerileri oyun hamurları ile gelişir.

Yapboz Oyuncaklar

Çocukların bütün ile parça arasında ilişki kurmasını sağlar. Çocukların el becerileri yapboz oyunları ile gelişir. Dikkat dağınıklığı, odaklanma sorunu yaşayan çocuklara uzmanlar yapboz oyuncaklarını tavsiye etmektedir. Yapboz ile çocuk mücadele etme becerisi kazanır. Deneme yanılma yolu ile öğrenme becerisi yapboz ile gelişir.

Çocukların bütün ile parça arasında ilişki kurmasını sağlar. Çocukların el becerileri yapboz oyunları ile gelişir. Dikkat dağınıklığı, odaklanma sorunu yaşayan çocuklara uzmanlar yapboz oyuncaklarını tavsiye etmektedir. Yapboz ile çocuk mücadele etme becerisi kazanır. Deneme yanılma yolu ile öğrenme becerisi yapboz ile gelişir.

Mıknatıslı Yazı Tahtası

Okul dönemine hazırlık aşamasında olan çocuklar için çok iyi bir oyuncak seçimidir. Yazı tahtası ile çocukların ince motor becerisi gelişir. Çocuk yaparak yaşayarak öğrenir. Şekilleri, renkleri, sayıları ve harfleri yazı tahtasında çocuklar eğlenerek öğrenirler.

Aktivite Masası

Aktivite masaları çocukların merakını giderir. Çocukları yaratıcılığa teşvik eder. Aktivite masasında birden fazla çocuk aynı anda oyunlar oynayabilir. Aktivite masasında çocuk yardımlaşmayı, dayanışmayı ve işbirliği yapmayı öğrenir. Takım olma ruhunu aktivite masasında öğrenebilir.

Oyunların ve Oyuncakların Çocukların Dünyasına Etkisi

Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için oyun oynamaya ihtiyacı vardır. Oyun çocuğun enerjisini atıp boşalmasını ve deşarj olmasını sağlar. Çocuklar birçok temel beceriyi oyunlar oynayarak öğrenir. Çocuklar birçok oyunları oyuncaklarla oynar. Bu yüzden çocukların oyununda oyuncakların yeri ve önemi büyüktür. Oyunlar ve oyuncaklar çocukların hayal dünyasını geliştirir.

Çocukların psikososyal gelişimlerine katkı sağlar. Çocuklar zihinsel olarak daha sağlıklı düşünürler. Çocuklar fiziksel yetilerini oyunlar oynayarak geliştirirler. Çocuğun oynadığı oyunlar ve oyuncaklar çocukların gelişimini direk etkiler. Bu yüzden anne ve babalar oyuncak seçerken çok dikkatli olmalıdır.

İnsan hayatı boyunca edindiği becerilerin yarısını 0-6 yaş döneminde öğrenir. Bu dönemde öğrendiği birçok şeyi oyunlarla elde eder. Oyun oynamak dikkat gerektirir. Kazanmak için mücadele etmek, deneme yanılma yapmak gerekir. Oyunlar çocuklara kendi kararlarını alma ve aldığı kararların sorumluluklarını yüklenme becerisi kazandırır.

Çocuklar çevresini, kendini ve hayatını oyun yolu ile tanır. Çocuk oyun oynarken çevresi ile iletişime geçer. Bu iletişim çocuğun zekâsına ve hafızasına direk katkı sağlar. Çocuğun kelime bilgisi ve duyguları oyunla gelişir. Rastgele alınan oyuncaklar çocukları derinden etkiler.

Bu yüzden anne ve babalar oyuncak seçerken bilinçli ve dikkatli olmalıdır. Çocuklara seçilen oyuncaklar çocuklara etkili mesaj verir. Çocuğun zihinsel ve duygusal gelişimini oyuncaklar etkiler. Çocuklar seçtikleri oyuncaklar ve oyunlarla anne ve babalarına önemli mesajlar verir. Oyuncaklar çocukların zeka gelişimini desteklemelidir. Çocuklar oyuncaklarla kendilerini anlatırlar. Oyuncaklarla gerçek hayatın provasını yaparlar.

Oyuncak Seçiminde Cinsiyetin Önemi

Kız çocuklar bebekle, erkek çocuklar araba ile oynamaktan hoşlanır. Kız çocuklarına pembe ve kırmızı oyuncaklar erkek çocuklara ise mavi renk oyuncaklar alınmalıdır. Bu yanlış anlayış geçmişten günümüze devam etmektedir. Bu yüzden erkek bir çocuğa kırmızı ve pembe bir ayakkabıyı giydiremezsiniz.

Çocuklara oyuncak seçerken aşırı müdahale etmeyin. Çocukları serbest bırakın. Oyuncaklarında istediği rengi seçsin. Sen erkeksin senin kırmızı ile ne işin var mavi almalısın gibi yönlendirmeler doğru değildir. Erkek çocukların bebek ile oynamasına müdahale etmeyin ve kızmayın. Kız ve erkek çocukları evcilik oyunu ile oynamayı severler. Çocukların hayatında hem kız hem de erkekler vardır. Sosyal ve cinsiyet rollerini çocuklar oyunlar ve oyuncaklarla öğrenirler. Bir erkek çocuğu annesini taklit ederek yemek yapmak isteyebilir. Bu durum engellenmemelidir.

Sen erkek çocuksun kızlarla oynama ne işin olur yaklaşımı çocuklara büyük zarar verir. Erkek çocukların tercihinde yargılayıcı yaklaşım sergilemeyin. Çocukların cinsiyetine göre ailelerin davranışları ve oyuncak seçimindeki tutumları önemlidir. Oyuncak seçerken çocukla birlikte seçmek gerekir. Çocuğun tercihlerine saygı duymalısınız. Tercihlerini kesinlikle yargılamayın. Çocuklar oyuncaklarla oynarken cinsiyet rollerini kendilerinin öğrenmesine fırsat verin. Yönlendirmeci olmak ve müdahale etmek ilerleyen yaşantısında çocuğun cinsiyet rollerini algılamada sorun yaşamasına neden olur. Renk ve oyuncak seçimini çocuğa bırakmalısınız.

Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyuncak seçiminde baz alınacak ilk unsur oyuncağın çocuğa yönelik olmasıdır. Oyuncağı aile değil çocuk belirlemelidir. Çünkü oyuncakla oynayacak olan aile değil çocuklardır. Ailenin isteği değil çocuğun zevki ve arzuları dikkate alınmalıdır. Çocuk için oyuncağa kaç para verildiği, markası, modeli ve alındığı mağaza önemli değildir. Çocuğa seveceği hoşlandığı oyuncağı almalısınız.

1 yaşına gelinceye kadar çocuklara ses çıkaran çıngıraklar, diş çıkarma sürecinde kaşıntısını azaltacak hijyenik plastik kaşıyıcılar alınmalıdır. Emekleme döneminde olan çocuklara bez oyuncaklar, arabalar ve hayvan pelüş bebekler alınabilir. Resimlerden oluşan hikaye kitapları çocukların dikkatini çeker.

Yürümeye başlayan çocuğa itip çekebileceği oyuncaklar almalısınız. 2-3 yaş çocuklara mini oda takımları, tamir aletleri alabilirsiniz. Çocuklar 4-6 yaş arasında dışarıda oynamak ve sosyalleşmek isterler. Boyama, karton ve mukavva ile çocukların zeka gelişimlerini destekleyebilirsiniz.

6 yaş çocukları okula başlamıştır. Oyuncak ve oyun seçimleri farklılık gösterir. Bu dönemde çocuklar basketbol, futbol gibi takım oyunlarına yönelirler. Bisiklete binmek, resimli kitaplar okumak isterler. Bu dönemde çocukları bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan uzak tutmak gerekir.

Oyuncak seçimi yaparken çocuğun yaşına, çocuğun oyuncağı kullanım şekline ve oyuncağın çocuğu geliştirici yönlerine dikkat etmelisiniz. Oyuncak alırken çocuklarda cinsiyet ayrımı gözetmeyin.

Çocuğa aşırı oyuncak almak doğru değildir. Bu durum çocuğun oyuncaklardan kısa sürede sıkılmasına neden olur. Çocukta doyumsuzluk oluşturur. Oyuncağı çok olan çocuk oyuncaklarını hor kullanır. Kırılan bozulan oyuncağı için üzülmez. Malının kıymetini bilme noktasında zorluk çeker. Çok fazla oyuncağa sahip olan çocuklar hep daha fazlasını ister. Elindeki ile mutlu olmayı bilmez. Kendi oyuncaklarını beğenmez çevresinde gördüğü başka oyuncakları elde etmek ister.

Oyuncaklar çocuğun yaşına uygun olmalıdır. 12 yaş çocuğa oyuncak araba almak doğru değildir. Aynı şekilde 3-4 yaş çocuğuna da tablet almak doğru değildir. Oyuncak çocuğun gelişimine hizmet etmelidir. Çocuğun gelişimini engelleyecek ve çocuğa zarar verecek oyuncaklardan çocukları uzak tutmalısınız.

İyi oyuncak pahalı oyuncaktır anlayışından vazgeçin. Önemli olan oyuncağın pahalı olması değil çocuğun yaşantısına ve iç dünyasına hitap etmesidir. Çocuğun seveceği, eğleneceği ve hoşlanacağı oyuncaları almaya özen gösterin. Çocuk sevdiği ve eğlendiği oyuncağına daha iyi davranır.

Oyuncak çocuğun gelişimine uygun değilse çocuk istedi diye o oyuncağı almak doğru değildir. Çocuğun istekleri dikkate alınacaktır. Fakat öncelik çocuğun istekleri olmamalıdır. Çocuğa oyuncak seçiminde mutlaka alternatifler sunmalısınız. Dayatma yapmak, onun fikrini almamak, patron benim demek çocukla aranızda iletişim sorunlarına neden olur. Çocuğun fikrini alarak, orta yolu bularak çocuğun yaşına ve gelişimine uygun olan en doğru oyuncağı seçmelisiniz.

5 Yaş Çocuklara Uygun Zeka Geliştiren Oyuncaklar

RUBLİK ZEKA KÜPÜ: Rublik zeka küpü sabır küpü olarak bilinir. 6 farklı renkten oluşur. Aynı renk küpleri aynı yüzeyde birleştirmeyi gerektiren bir zeka geliştiren oyuncaktır. 3 yaş çocuklar için uygun olmayan rublik zekâ küpü 5 yaş üstü çocuklara mutlaka alınmalıdır. Rublik zeka küpünü çocuğunuzun kaç saniyede yaptığını not alın. Bu oyuncak çocukların hafıza gelişimine ve el göz koordinasyon gelişimine katkı sağlar. Rublik zeka küpü dünyada en çok satılan oyuncak türüdür. Bu oyuncak çocuğun karar alma ve hızlı karar verme becerisini geliştirir.

TANGRAM:

Tangram 7 adet geometrik parçadan oluşur. Geometrik şekilleri bir araya getirerek yüzlerce obje görünümü tasarlanabilir. Tangram alırken kutu içinde örnek görsellerin olmasına dikkat edin. Görsellere bakarak aynısını yapmaya çalışma çocuğun görsel zekasını destekler. Tangram çocukta hafızayı geliştirip unutkanlığı önler. Tangram ahşap, plastik ve kağıttan üretilmiş modelleri bulunur. 5 yaş çocukları için Tangram zeka geliştirici eğlenceli bir oyuncaktır.

KATAMİNO:

Pentamino denilen parçalardan oluşan bir zeka oyunudur. Tetris oyunlarındaki parçalara benzer. Parçaları bir araya getirerek değişik tasarımlar oluşturmaya imkan sağlar. 5 yaş dışında 3 yaş çocuklar için de uygun olan bir oyuncaktır. Çocuklarda analitik düşünme becerisini geliştirir. Katamino ile çocuklarda Görsel zekanın yanında konsantrasyon becerisi gelişir. Katamino oyuncağını genelde okulöncesi kurumlar sık tercih etmektedir.

ÇILGIN ÇUBUKLAR:

Misket altına ızgara şeklinde karşılıklı dizilmiş çubukları sırayla çekip misketler ızgara arasına düşürmemeye çalışılır. En çok misket düşüren oyunu kaybeder. Oyun en az 2 kişi ile oynanır. Küçük yaş çocuklar için uygun olmayan bu oyun özellikle ilköğretim kademesinde 7-8-9 yaş çocuklarının daha çok ilgisini çekmektedir. 5 yaş altı çocuklar misketleri ağzına katabilir. Bu yüzden 5 yaş altı çocuklara bu oyun önerilmez. Dikkat ve konsantrasyon gerektiren bir oyundur.

HANOİ KULELERİ OYUNU:

Matematiksel bir zeka oyunudur. 3 kule ve 8 diskten oluşan oyunda her hamlede yalnız 1 disk hareket ettirilir. Büyük disk küçük diskin üstüne konmaz. Ters huni şeklinde yapıyı bir kuleden başka kuleye taşınır. Toplam hamle sayısı başarıyı belirler.

KELİME AVI OYUNU:

5 yaş çocuklarını zorlayan eğlenceli bir oyundur. Kelime oyunu için herhangi bir materyale ihtiyacınız yoktur. Çocuğa bir ses öbeği verin. A ve R harflerinin yan yana gelmesi ile Ar sesi verilir. Birkaç dakika bekleyip Ar ile başlayan birkaç kelime söylemesini sağlanır. En fazla kelime bulan kişi oyunu kazanır. Kelime oyunu ile çocukların hafızası güçlenir. Çocuklar kelime avı oyunu ile kısa sürede birçok kelime türetebilir.

Eğitici oyuncakların çocuğun gelişimine etkileri

Dil gelişiminin desteklenmesinde eğitici oyuncakların önemi;

  • Grupla oynanan eğitici oyuncaklar çocukların birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlar. Bu da çocukların alıcı ve ifade edici dil becerilerinin gelişimine katkı sağlar.
  • Çocuğun dil gelişimini desteklemek için hazırlanmış eğitici oyuncaklarla çocuk, yeni kelimeler öğrenir, bir durumu ya da olayı anlatma, soru sorma, cevap verme becerileri geliştirir.
  • Verilen görsel ya da sözel ipuçları ile hikaye anlatma, resimli kartlarla yeni hikayeler oluşturma, dilimizi doğru kullanma becerileri gelişir.

Sosyal ve Duygusal gelişiminin desteklenmesinde eğitici oyuncakların önemi;

  • Eğitici oyuncaklarla oynamak, bağımsızlık, kendine güven duygularını geliştirir.
  • Çocuğun başladığı bir işi sürdürebilme ve sonuçlandırma becerisi kazanmasına yardımcı olur.
  • Arkadaş grubu ile oynama, paylaşma, yardımlaşma, işbirliği yapabilme, sırasını bekleme, kurallara uyma, kazanma, kaybetme, rekabet gibi sosyal becerilerin gelişmesine yardımcı olur.
  • Eğitici oyuncaklarla oynarken çocuk duygularını da ifade etme olanağı bulur.
  • Yapabildiğinde, kazandığında ya da bitirdiğinde sevinç, bunun tam tersinde kızgınlık, öfke, şaşkınlık gösterir. Duygularını dile getirir. Çocuk hem oyun oynadığı, hem de bir gruba dahil olduğu için mutlu olur
  • Bunların dışında çocukların öz bakım becerilerini destekleyen eğitici oyuncaklar hazırlanarak, giyinme, soyunma, bağcık bağlama gibi kişisel ve çevre temizliği
  • konularında davranış ve duyarlılık kazanmaları sağlanabilir.

Bilişsel gelişimin desteklenmesinde eğitici oyuncakların önemi;

  • Çocuğun düşünme, bilme, algılama, tanıma, soyutlama, gruplama, kavram geliştirme, hatırlama gücü, akıl yürütme, akılda tutma, dikkatini yoğunlaştırma,
  • organlar arası eşgüdüm, problem çözme, yaratıcılık, gibi pek çok becerinin gelişmesini sağlar.
  • Eğitici oyuncaklarla çocuklar, olaylar ve objeler, neden-sonuç ilişkileri, benzerlik, parça- bütün gibi ilişkiler kurarak veya onların belli bir özellik ya da oluş sırasına göre sıralayarak, gruplayarak zihinsel yeteneklerini geliştirirler
  • Problemlere deneme- yanılma yoluyla çözümler bulmasını sağlar.
  • Eğitici oyuncaklar, çocukların çeşitli renk, boyut ve şekil kavramlarına, sayısal, yazınsal kavramlardan haberdar olmalarına yardımcı olurlar.
  • Çocuk oyuncakları sayesinde eşyaların mekândaki durumlarını da tanır. (orada, arkada, yanda v.b) yani çocukta mekân kavramı gelişir.

Kaynak http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/cocukgelisim/moduller/egiticioyuncaklar.pdf

Bilge Kadın

Bilgekadin.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup Moda, Sağlık, Pratik Bilgiler ve Yemek Tarifleri hakkında güncel hayata dair merak edilen tüm konuları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan moda sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çocuk sahibi kişiler için çok güzel öneriler vermişsiniz. Tebrik ederim. Oyuncak seçimi, oyuncak çeşitliğinin fazla olması nedeni ile insanları düşündürmektedir. Hangi oyuncak çocuğu için uygun olabilir;? diye düşünceler oluşmaktadır.
    Ben de 3D yazıcılar ile çocukların eğitimine fayda sağlayacak eğitim araçları üretmeye çalışıyorum. Sizin bilgilerinizden de faydalanacağım.
    egitimci.blogspot olarak devam ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu